Kroon- en brugwerk
Verstevigen en verduurzamen

Kroon- en brugwerk

Het kan voorkomen dat een tand of kies (veel) grote vullingen bevat of verzwakt is door een uitgevoerde wortelkanaalbehandeling. Het is dan verstandig om de tand of kies te verstevigen (verduurzamen) door er een (partiële) kroon op te maken. Een kroon wordt gemaakt in een tandtechnisch lab en door ons op de tand/kies verlijmd.

Als wij u adviseren om een kroon te laten maken, dan maken we veelal 2 afspraken met u. Bij de 1e afspraak beslijpen we de tand/kies, maken we een afdruk van de situatie en plaatsen we een tijdelijke voorziening (kroon). Bij de 2e afspraak (meestal 2 weken later) plaatsen we de definitieve kroon (in de juiste kleur/vorm). Dit wordt vastgezet door middel van lijm of cement.

Mist u één of meerdere tanden/kiezen naast elkaar, dan kunt u ervoor kiezen om een brug te laten maken. Een brug wordt vastgezet aan de tanden/kiezen die naast de missende tand/kies zit. De ruimte waar de tand mist wordt opgevuld met een kunsttand.

Kronen en bruggen gaan minimaal 10 tot 15 jaar mee. Goed schoonhouden door te poetsen en dagelijks gebruik te maken van een ragertje wordt aanbevolen.